Laden Evenementen

 

Op zaterdag 01/06/2024 hebben we onze jaarlijkse boombespreking.

 

Lieve Verhulst, de algemeen penningmeester, komt haar visie geven op onze bomen als “boombespreker”

 

 

Wat is een boombespreking?   

 

Een “boombespreker” komt onze bomen bespreken. Deze persoon geeft een onafhankelijke visie over de bomen die we meebrengen. Ieder lid kan een aantal bomen meebrengen om te laten bespreken. Hij evalueert de boom en het niveau, met de goede en de minder goede punten, en als belangrijkste : het potentieel om te verbeteren.

 

        Niveau? : alle bomen mogen aangeboden worden. Minimum vereisten zijn, dat de boom al gevormd geweest is, of dat de boom in opbouw is. De boom moet helemaal niet in een bonsaipot te staan.  Belangrijk is om de boom “in orde” te zetten voor de bespreking. (propere pot , geen wilde bloementuin in de pot)

 

Voor wie? :       iedereen kan veel leren van deze sessie. Beginners kunnen vooral veel inzicht verwerven in de opbouw van een bonsai.

 

Waarom nuttig? : de bomen worden bekeken, door iemand die de boom nog niet eerder zag, en dus ook niet op voorhand beïnvloed is. In elke afdeling/groep zijn er andere inzichten, die ons denken over bonsai enkel maar kan verruimen. Het is ook een forum voor discussie/overleg. (voorzover de tijd het toelaat)

 

Wat is het niet? : het is geen wedstrijd voor de mooiste bonsai.

 

 

Waar? :                    Huize Wellecome

Wanneer -?              zaterdag 01/06/2024 om 14:00

 

 

Titel

Ga naar de bovenkant