Hageland

Welkom bij afdeling Hageland

Bonsai Vlaanderen Waasland is een groep bonsailiefhebbers die zich in een gezellige sfeer verder bekwamen in de kunst van bonsai.

Wat doen we?

  • Op enkele uitzonderingen na vergaderen we elke derde zaterdag van de maand. Er is altijd de gelegenheid om te werken aan eigen bomen. Ervaren leden geven antwoord op uw vragen, geven suggesties om uw bomen te verbeteren, helpen waar nodig. Het maakt niet uit of het gaat over een startplant of een heuse bonsai.
  • Extra begeleiding voor beginners.
  • Af en toe nodigen we iemand uit voor een demonstratie, een lezing of een workshop.
  • We hebben regelmatig themavergaderingen. We zetten dan een boomsoort, een stijl of een techniek in de kijker.
  • Twee maal per jaar bieden we een werkvergadering aan. Een (halve of hele) dag werken aan bomen waar u hulp bij nodig hebt. Een nieuwe techniek uitproberen, een grondige bespreking van de vormgeving die je in gedachte hebt, een ingreep waarvoor je met twee moet zijn… Het kan op die dag allemaal.
  • We nemen af en toe deel aan manifestaties met een kleine tentoonstelling en demo’s. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de Kunst- en Ambachtenmarkt in Daknam en het ambachtelijk weekend.
  • Tijdens de maandelijkse vergadering hebben we een winkeltje met basismateriaal. De kijkboeken en tijdschriften liggen dan ook ter inzage. Een maal per jaar is er een gezamenlijke aankoop van akadama en aanverwante.
  • Twee maal per jaar organiseren we een ruil- en verkoopmoment onder de leden.
landscaper-03-service

Afdelingskalender

Waar?

De meeste vergaderingen vinden plaats in De Kouter, Koutermolenstraat 8b, 9111 Belsele.

Soms kiezen we een andere locatie, bijvoorbeeld omdat we willen werken met zware bomen of omdat de techniek die we willen uitvoeren te veel rommel maakt, zoals frezen.

Locatie

Stuurgroep

Marc De Beule

Eric Delespesse

Jeannine Foncke

Georges Engels

Dirk Loir

Interesse?

Kom gerust vrijblijvend langs.

Contact: edelespesse@hotmail.com

Volg ons op sociale media

Lid worden

Overweegt u lid te worden van Bonsai Vlaanderen?